torstai 2. heinäkuuta 2015

Valkosuklaajäätelö


Kesähelteitä tai ei, koskaan ei ole liian huono sää jäätelön syömiseen. Kondensoitua maitoa käyttämällä jäätelön valmistaminen onnistuu helposti ilman jäätelökonetta tai ihmeellisiä vatkailuja kesken pakastamisen. Tämä jäätelö on kyllä mielettömän makeaa ja pehmoista, kannattaa kyllä näin kesäaikaan testailla!

Valkosuklaajäätelö

reilu litra

4 dl vispikermaa
1 tölkki (n. 397g) kondensoitua maitoa
150 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa

Pilko 50 grammaa valkosuklaata pieneksi rouheeksi. Laitta loppu valkosuklaa ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki suklaa on täysin sulanut kermaan. Älä kuitenkaan keitä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita nostellen joukkoon kondensoitu maito sekä jäähtynyt valkosuklaakerma. Lisää viimeisenä valkosuklaarouhe, mutta säästä muutama ruokalusikallinen rouheesta koristeluun. Kaada seos pakastinta kestävään vuokaan tai rasiaan. Anna jähmettyä pakkasessa n. 6 tuntia ennen tarjoilua. Jäätelön voi hyvin tehdä myös jo edellisenä iltana pakastimeen jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti