Tässä kakussa on suklaata ja paljon! Jos ylipäätään on olemassa mitään mikä sisältäisi liikaa suklaata, tämä kakku olisi aika lähellä. Suklaakakkupohja mansikkahillolla ja valkosuklaatäytteellä täytettynä, kuorrutettuna suklaisella voikreemillä ja maitosuklaaganachella, koristeena vielä valkosuklaalastuja. Mutta jos suklaasta tykkää, tämä kakku voi olla juuri se täydellinen suklaaunelma! Jos suklaan määrä hirvittää, saa kakusta helposti raikkaamman vaihtamalla voikreemin tavalliseen kermavaahtoon ja sisältä löytyvän makean mansikkahillon esimerkiksi kirpeämpään sitruunaan tai vaikka jopa mustikkaan. Joka tapauksessa tällä kakulla suklaanhimon lähtö on taattu.
Suklaakakku valkosuklaa-mansikkatäytteellä
Kakkupohja
2kpl Kaakaokääretorttupohjaa (kakun koosta riippuen) leikattuna kolmeksi pyöreäksi kakkupohjaksi.
noin desi maitoa kostutukseen
Valkosuklaatäyte
Valkosuklaatuorejuustotäyte molempiin täytekerroksiin, eli alkuperäinen ohje kaksinkertaisena.
Mansikkatäyte
riittää kahteen väliin
2 dl mansikkasosetta
2 rkl hillosokeria
Suklainen voikreemi
Voikreemi ohjeen mukaan
Voikreemi ohjeen mukaan
Maitosuklaaganache
200g maitosuklaata
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl voita
Koristeeksi
Valkosuklaalastuja
Aloita valmistamalla kakkupohja. Leikkaa jäähtyneet pohjat esimerkiksi kulhoa tai pyöreää kakkuvuokaa apuna käyttäen kolmeksi erilliseksi kakkupohjaksi. Peitä hyvin kelmulla tai ylimääräisellä vuoalla ja siirrä syrjään odottamaan.
Tee seuraavaksi mansikkahillo. Soseuta mansikat ja keitä sosetta hillosokerin kanssa pienessä kattilassa. Anna hillon poreilla hiljakseen kunnes se hieman sakenee. Kaada valmis hillo erilliseen astiaan ja anna jäähtyä hyvin.
Valmista valkosuklaatäyte ohjeen mukaan. Jätä se mansikkahillon kanssa jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä.
Täytä kakku. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Laita ensimmäinen kakkupohjakerros alustalle ja kostuta se sivelemällä sen pintaan maitoa. Levitä sitten pohjan päälle ohut kerros mansikkahilloa ja sen jälkeen puolet valkosuklaatäytteestä. Laita seuraavaksi uusi pohjakerros, kostuta se, ja levitä päälle hilloa ja loput täytteestä. Nosta viimeinen kakkupohjakerros kakun päälle. Muista kostuttaa myös päällimmäiseksi jäävä kakkupohja. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään vähintään tunti.
Valmista seuraavaksi voikreemi. Kuorruta kakku. Aloita levittämällä kuorrutetta ensin kakun päälliosaan. Levitä kreemiä sen jälkeen kakun reunoille ja silottele veitsellä tai hommaan sopivalla lastalla. Pääsääntönä lienee, että metallinen väline toimii muovista paremmin. Jos kreemi tuntuu tarttuvan veitseen sitä levitettäessä, voit lämmittää veistä kuumassa vedessä, jolloin lämpö auttaa kreemiä irtoamaan. Loppupeleissä kreemin levityksen suhteen ei kannata olla äärimmäinen perfektionisti, pienet virheet peittyvät vielä suklaaganachen alle. Siirrä kakku jälleen jääkaappiin jähmettymään.
Kakun ollessa jääkaapissa valmista ganache. Pilko suklaa paloiksi ja laita se mikronkestävään kulhoon. Lisää kerma ja voi, ja lämmitä mikroaaltouunissa keskiteholla hetki kerrallaan. Sekoita noin 30 sekunnin välein hyvin ja jatka lämmittämistä, kunnes kaikki suklaa on täysin sulanut kerman joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
Kaada ganachea varovasti kakun päälle. Vuole lopuksi vielä kuorimaveitsellä valkosuklaasta lastuja koristeeksi. Valkosuklaata raikkaamman version saat vaihtamalla lastut tuoreisiin marjoihin.
Oi miten ihania reseptejä sinulta löytyykään! :D ja kaunis on tämäkin kakku :)
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista