Joskus sitä vaan miettii, miten kiva olisi tehdä vaaleita pikkuleipiä. Mutta tarkemmin mietittynä vaaleat pikkuleivät ei oikeastaan maistu kovin miltään, vaikka hyviä kyllä ovatkin. Nämä keksit yhdistävät parhaita puolia pikkuleivistä ja suklaahippukekseistä, sillä jos ihan totta puhutaan, onko olemassa jotain mitä suklaa ei tekisi paremmaksi?
Gluteenittomat suklaakeksit
110g voita
3dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/4dl sokeria
1 muna
1/2tl leivinjauhetta
n. 80g suklaata
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Raasta suklaa raastinraudalla hienoksi silpuksi. Mikään ei tietenkään estä pilkkomasta suklaata veitsellä mahdollisimman pieneksi, mutta mitä pienempää silppua sitä tasaisempia keksejä on luvassa. Jos suklaan raastaa raastimella, on hyvä varata hieman ylimääräistä.
Vatkaa kylmä voi ja sokeri keskenään tasaiseksi sähkövatkaimella. Riko muna joukkoon ja jatka sekoittamista vatkaimen pienimmällä teholla. Lisää jauhot joukkoon varovaisesti vatkaten. Kaada lopuksi sekaan suklaahiutaleet ja sekoita vielä tasaiseksi. Muotoile taikinasta pötkö, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi odottamaan.
Kun taikina on jähmettynyt, leikkaa siitä terävällä veitsellä noin puolen sentin paksuisia kiekkoja. Nosta kiekot pellille ja painele ne varovaisesti litteiksi. Paista keksejä 180 asteessa 7-10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hyvin ennen kuin nostat ne pois pelliltä.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Raasta suklaa raastinraudalla hienoksi silpuksi. Mikään ei tietenkään estä pilkkomasta suklaata veitsellä mahdollisimman pieneksi, mutta mitä pienempää silppua sitä tasaisempia keksejä on luvassa. Jos suklaan raastaa raastimella, on hyvä varata hieman ylimääräistä.
Vatkaa kylmä voi ja sokeri keskenään tasaiseksi sähkövatkaimella. Riko muna joukkoon ja jatka sekoittamista vatkaimen pienimmällä teholla. Lisää jauhot joukkoon varovaisesti vatkaten. Kaada lopuksi sekaan suklaahiutaleet ja sekoita vielä tasaiseksi. Muotoile taikinasta pötkö, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi odottamaan.
Kun taikina on jähmettynyt, leikkaa siitä terävällä veitsellä noin puolen sentin paksuisia kiekkoja. Nosta kiekot pellille ja painele ne varovaisesti litteiksi. Paista keksejä 180 asteessa 7-10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hyvin ennen kuin nostat ne pois pelliltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti