lauantai 9. toukokuuta 2015

Kääretorttu/kakkupohja


Kääretorttupohja sopii kääretorttujen lisäksi hyvin myös ihan tavallisen täytekakun pohjaksi. Paista tällöinkin kakkupohja uunipellillä ja leikkaa se halutun muotoiseksi kakuksi terävällä veitsellä. Voit tarvittaessa tehdä kaksi pohjaa kerralla tuplaamalla annoksen. Paista pohjat kuitenkin erikseen parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Älä kaada loppua taikinaa pellille odottamaan ensimmäisen pohjan paistumista, vaan jätä se taikinakulhoon kelmulla hyvin peitettynä, ettei taikina turhaan kuiva.

Käärettorttukakkupohjan etuja on sen muotoiltavuus. Levyistä on helppo leikellä vaikka minkälaisia muotoja ja kuvioita. Pohja on myös kevyt ja kaakaojauheella maustettuna ihanan suklainen :)

Käärettorttukakkupohja

4 munaa (huoneenlämpöisinä)
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (vaaleaan kakkupohjaan korvaa kahdella ruokalusikallisella vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun sen pintaan jää lusikalla tai vatkainten kärjellä vedettäessä kuvio. Siivilöi jauhot munasokerivaahtoon varovasti nuolijalla käännellen.

Kaada taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Pohja on kypsä, kun paksuimpaan kohtaan tökätessä puiseen cocktailtikkuun ei jää raakaa taikinaa.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pidä huolta, ettei pohja pääse kuivumaan ja peitä se esimerkiksi pellillä tai muovikelmulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti