Pitkän ja lähes vuosia kestäneen pohdinnan ja pähkäilyn jälkeen oma leivontablogini on nyt täällä, suuressa ja pelottavassa internetissä kaikkien ihmisten nähtävillä. Tarkoitus olisi siis päivitellä kaiken maailman leivontaideoita ja kuulumisia säännöllisen epäsäännöllisesti, miten ikinä koulukiireet ja muu mahdollinen elämä antaa myöten :) Mutta mikä sopisikaan sen paremmin ensimmäiseksi päivitykseksi, kuin suussasulavan mehevät ja helppotekoiset porkkanamuffinssit.
Porkkanakakku kaikissa sen muodoissa on mitä parhain pelastamaan päivän kuin päivän. Nämä kyseiset muffinssit ovat helppo ja melko vaivaton variaatio, jotka ilman kuorrutetta sopivat erinomaisesti myös vaikka välipalaksi päivän kiireeseen. Toki terveysarvot ei kyllä aivan taida yltää sinne perinteisen porkkanan ja ruisleivän rinnalle, mutta kaikestahan on aina joskus mahdollista joustaa ;)
Mehevät porkkanamuffinssit
n.12kpl
Muffinnsit:
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1/2tl suolaa
n. 3 porkkanaa
1 1/4dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3/4dl rypsiöljyä
1/2dl maitoa + 2tl sitruunamehua
Kuorrute:
2dl kermaa
150g tuorejuustoa
1/2dl tomusokeria
+2tl vaniljakreemijauhetta tarpeen mukaan
Koristeeksi valkosuklaarouhetta
Kuori ja raasta porkkanat kulhoon. Sekoita maito ja sitruunamehu keskenään ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä mausteet erillisessä kulhossa keskenään. Lisää porkkanaraasteen sekaan kananmunat, sokeri ja fariinisokeri sekä sitruunamaito.
Sekoita jauhoseos muihin aineisiin vuorotellen öljyn kanssa. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, uunista riippuen. Anna muffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Tee kuorrute. Notkista tuorejuusto ja sekoita sen joukkoon suurin osa tomusokerista. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto varovaisesti, sähkövatkaimen pienimmillä tehoilla vatkaten. Lisää tomusokeria maun mukaan. Jos kuorrute jää löysäksi, voit tarvittaessa lisätä sen sekaan vielä pari teelusikallista vaniljakreemijauhetta.
Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuorrute muffinssien päälle. Vuole lopuksi vielä valkosuklaasta kuorimaveitsellä pieniä lastuja koristeeksi muffinssien pinnalle. Nauti muffinssit tilanteeseen sopivalla hartaudella ja antaumuksella!
Kuori ja raasta porkkanat kulhoon. Sekoita maito ja sitruunamehu keskenään ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä mausteet erillisessä kulhossa keskenään. Lisää porkkanaraasteen sekaan kananmunat, sokeri ja fariinisokeri sekä sitruunamaito.
Sekoita jauhoseos muihin aineisiin vuorotellen öljyn kanssa. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, uunista riippuen. Anna muffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Tee kuorrute. Notkista tuorejuusto ja sekoita sen joukkoon suurin osa tomusokerista. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto varovaisesti, sähkövatkaimen pienimmillä tehoilla vatkaten. Lisää tomusokeria maun mukaan. Jos kuorrute jää löysäksi, voit tarvittaessa lisätä sen sekaan vielä pari teelusikallista vaniljakreemijauhetta.
Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuorrute muffinssien päälle. Vuole lopuksi vielä valkosuklaasta kuorimaveitsellä pieniä lastuja koristeeksi muffinssien pinnalle. Nauti muffinssit tilanteeseen sopivalla hartaudella ja antaumuksella!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti