Kesä on kaikkien todennäköisyyksien mukaan tuloillaan, vaikkei siltä nyt aina näyttäisikään. Lämpimien kesäiltojen piristykseksi sopii hyvin raikkaalta maistuva juustokakku, kunhan jostain läheltä löytyy toimiva jääkaappi jonne kakun voi helleaallon iskiessä pelastaa kuumuudelta. Vadelma ja valkosuklaa toimivat makuparina mahtavasti jo ihan suklaalevyssä, kuten myös tässä juustokakussa!
Vadelma-valkosuklaajuustokakku
Pohjaan
200g täytekeksejä (esimerkiksi Dominoita, tai muita vastaavia korvikkeita)
50g voita
Täyte
4dl vispikermaa
250g mascarpone-juustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata
1dl tomusokeria
n. 2dl pakastevadelmia
4 liivatelehteä
1/2dl vettä
Koristeluun
1dl vispikermaa
keksejä
Aloita pohjasta. Murskaa keksit joko muovipussissa kaulimen kanssa käsin tai monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimurska tasaisesti pohjalle. Varo kuitenkin ettet painele pohjaa liian tiiviiksi. Siirrä pohja jääkaappiin kovettumaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja siirrä syrjään odottamaan. Sulata pakastevadelmat veden kanssa kattilassa. Soseuta hieman jäähtyneet vadelmat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Rouhi neljännes valkosuklaasta hienoksi murskaksi ja sulata erikseen loppu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa kattilassa.
Vatkaa kerma. Notkista mascarpone ja tuorejuusto erillisessä kulhossayhdessä tomusokerin kanssa ja sekoita sula valkosuklaa joukkoon. Kuumenna vadelmasose kiehuvaksi. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja lisää ne vadelmasoseeseen. Älä kuitenkaan enää keitä seosta, vaan poista kattila liedeltä heti liivatteet lisättyäsi. Sekoita kunnes kaikki liivatteet ovat kokonaan sulaneet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita tämän jälkeen sekaan vielä kermavaahto ja täyte on valmis.
Kaada täyte keksimurskapohjan päälle. Tasoita pinta ja suojaa kakku esimerkiksi kelmulla. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään kuitenkin yön yli.
Irrota hyytynyt kakku varovasti irtopohjavuoasta ja liu'uta kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta hieman sokerilla ja pursota jonkinlaisia kermakekoja kakun pinnalle. Murskaa vielä muutama keksi ja ripottele keksimurua kakun pinnalle koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti