Mausteisen kanelisen kakkupohjan kaveriksi sopii porkkanakakun tavoin vaniljainen tuorejuusto. Kakku on hyvin pehmeä ja sopii makunsa puolesta erinomaisesti erilaisten kakkutikkareitten ja popsien raaka-aineeksi!
Kanelinen kakkupohja
150g voita
0.75dl rypsiöljyä
1.5dl vettä
1.5dl maitoa
4tl sitruunamehua
3 munaa
2,5dl ruokosokeria
6dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1/4tl suolaa
1rkl kanelia
Sulata voi. Sekoita maitoon sitruunamehu ja jätä odottamaan. Lisää voisulaan vesi, rypsiöljy, munat, maito sekä ruokosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Pidä kakkua paiston loppuvaiheessa silmällä, jottei se pala. Kakku on kypsä, kun siihen tökättyyn puiseen tikkuun ei jää taikinaa ja se on hieman irronnut vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen sen kumoamista sopivalle alustalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti