Voikreemi sopii hyvin kakun tai muffinssien kuorrutteeksi, tai eristeeksi erilaisten kakunkuorrutusmassojen ja marsipaanien alle. Tärkeintä voikreemiä tehdessä on käyttää huoneenlämpöistä voita ja vatkata voi hyvin vaahdoksi. Uutta makua kreemiin saa korvaamalla tomusukerin esimerkiksi mansikkatomusokerilla tai lisäämällä joukkoon leivontakaakaojauhetta.
Voikreemi
riittää hyvin keskikokosen täytekakun kuorruttamiseen150g huoneenlämpöistä voita
5 1/2 dl tomusokeria
n. 4 rkl kuohukermaa
korvaa halutessasi puoli desilitraa tomusokerista kaakaojauheella.
Vatkaa pehmennyttä voita sähkövatkaimella kunnes se on vaaleaa vaahtoa (voi kestää muutaman minuutin). Siivilöi puolet tomusokerista voin joukkoon. Vatkaa ensin hitaammin, jottei tomusokeri pöllyä, mutta lisää tehoja kun voi ja tomusokeri alkavat muodostaa kiinteämmän massan. Sihtaa sekaan loppu tomusokeri ja mahdollinen kaakaojauhe. Vatkaa kunnes kreemi on ilmavaa. Lisää tämän jälkeen kuohukerma varovasti samalla vatkaten yksi lusikka kerrallaan, kunnes kreemi on halutun pehmoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti