sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kanelikeksit


Näissä kanelikekseissä maistuu kanelin lisäksi hieman siirappi, minkä ansiosta keksit muistuttavat makumaailmaltaan etäisesti piparkakkuja. Yhteys piparkakkujen ja näiden keksien välillä jää kuitenkin sen verran pieneksi, ettei ajatukset keksejä syödessä nyt sentään automaattisesti pimeään talveen ja jouluun singahda. Erityisen hyvin keksit sopivat pieneksi naposteltavaksi kahvi- tai teehetkeen vaikkapa aurinkoisella kesäterassilla!

Kanelikeksit

225 g voita
2,5 dl sokeria
2 rkl siirappia
2 kananmunaa
1 rkl kanelia
1/2 tl leivinjauhetta
n. 8 dl jauhoja

Vatkaa voi ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmunat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe ja kaneli keskenään erillisessä kulhossa ja lisää voiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kun taikina on hieman jähmettynyt, kauli se jauhotetulla alustalla ohueksi. Leikkaa taikinasta kuvioita joko veitsellä tai piparkakkumuoteilla. Paista uunissa 190 asteessa n. 7 minuuttia, eli kunnes keksien reunat hieman ruskistuvat. anna jäähtyä pellillä.

Koristele keksit mieleiseksi. Koristelussa voi vapaasti käyttää niin tomusokerikuorrutetta, elintarviketusseja kuin vaikka suklaatakin. Kaikki on mahdollista ja vain mielikuvitus rajana! ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti